perjantai 22. toukokuuta 2015

Lehdistötiedote 27.9.2007

Hyvät vastaanottajat


Viitaten WinClubista julkisuudessa käytyyn keskusteluun toteamme, että on tullut aika avata toimintamme rakennetta yksipuolisen ja väärinkäsityksiin perustuvan uutisoinnin oikaisemiseksi. Toiminnan yksityisyydestä johtuen tiedottamisemme on keskittynyt jäsenkuntamme informoimiseen.
Pahoittelemme julkisen tiedotuksemme vähäisyyttä ja pyrimme kaikin mahdollisin keinoin jatkossa auttamaan sekä viranomaisia että mediaa ymmärtämään klubin toimintaa, koska se on meidän kaikkien edun mukaista. Liikesalaisuuteen vedoten teemme julkistamisessa vähäisiä rajauksia mutta vain medioiden suuntaan.

WinClub on vuonna 2003 perustettu yksityinen sijoittajaklubi, jonka jäsenmäärä maailmanlaajuisesti on tällä hetkellä noin 6 000 luonnollista henkilöä sekä vähäisessä määrin joitakin yrityksiä.
Klubi tarjoaa yksityisille ihmisille ja yrityksille kehittämäänsä valuuttakaupan signaalijärjestelmää FxTrader Signals, joka tuottaa käyttäjälleen reaaliaikaisesti valuuttaparin EUR/USD osto- ja myyntisignaaleja. Jäsenet ja jäsenten hankkimat asiakkaat ostavat FxTrader Signals –järjestelmän käyttöoikeuksia ja voivat järjestelmää hyväksikäyttäen tehdä itsenäisesti valuuttakauppaa valitsemansa valuuttakauppa-alustan kautta.

Uutisoinnissa WinClubia on syytetty pyramidihuijauksesta, jossa markkinointiketjuun aikaisemmin liittyneiden palkkiot maksetaan myöhemmin mukaan lähteneiden liittymismaksuilla. Pyramidihuijaukseen liittyy keskeisesti palkkiojärjestelmä, jossa palkkioita maksetaan useilta tasoilta näin syntyneessä ketjussa tai verkostossa. Huijaus sinällään on petos, jossa ihmisiä johdetaan harhaan pyrkimyksenä saada heidän rahansa ilman aikomustakaan toimittaa heille minkäänlaista vastiketta.
WinClubin liiketoiminta ja ansaintamekanismi perustuu FxTrader Signals- järjestelmän suositteluun ja hyväksikäyttöön valuuttakaupassa. WinClub ei sijoita jäsentensä varoja valuuttakauppaan. Saamastaan myyntitulosta WinClub sijoittaa osan valuuttakauppaan. FxTrader Signals- järjestelmän käyttöoikeuslisenssejä on rajattu määrä ja jäsenet voivat ostaa ja myydä lisenssejä WinClubin sisäisessä lisenssipörssissä. Jäsenet saavat tuloa suosittelupalkkioina, pörssissä myymiensä lisenssien myyntivoittoina ja valuuttakaupan tuottoina, mutta luonnollisesti myös tappiot ovat mahdollisia. Jäsenemme tietävät, että sijoitustoimintaan liittyy aina riski. WinClub ei ole antanut minkäänlaisia lupauksia tuotoista.

Lisenssien pörssihinta on ollut parhaimmillaan yli 30-kertainen alkuperäiseen hankintahintaan nähden. Negatiivinen julkisuus on saanut monet jäsenistössä myymään hankkimiaan käyttöoikeuslisenssejä tappiolla ja lisenssien pörssihinta on laskenut.
WinClubissa ei makseta suosittelupalkkioita useilta tasoilta. Suurin osa jäsenistä ei ole suositellut uusia jäseniä, eikä yksikään WinClubin jäsen ole menettänyt rahojaan. Tällä hetkellä emme ota uusia jäseniä, eikä se ole edellytys toimintamme jatkumiselle. Toiminta on täysin laillista ja kiistämme jyrkästi epäilyt pyramidihuijauksesta.

Valuuttapörssi eli The Foreign Exchange eli Forex on markkinapaikka, jossa pankit ja investoijat käyvät kauppaa vaihtaen valuuttaa toiseen valuuttaan eli tehden kauppaa valuuttaparin välillä. Valuuttakauppaa on tehty 1900-luvun alkupuolelta alkaen. 1990-luvulla tapahtunut internetin ja kotitietokoneiden käytön räjähdysmäinen kasvu on mahdollistanut yksityisten sijoittajien sijoitukset valuuttakauppaan. Tämä kehitys on mahdollistanut myös WinClubin toiminnan valuuttakaupassa kehittämänsä FxTrader Signals –järjestelmän avulla.

Uutisoinnissa on esiintynyt väite, että jäsenemme olisivat vaitiolovelvollisia, mikä ei pidä paikkaansa. Ainoastaan klubin jäsenten oikeutta julkiseen, kaupalliseen ja laajamittaiseen markkinointiin on rajoitettu, mikä on tavanomainen ja kokemuksen osoittama tarpeellinen käytäntö. Väärinkäsitysten välttämiseksi WinClub on halunnut pidättää itsellään oikeuden lausuntojen antamiseen omasta toiminnastaan. Villi myyntityö on uhka kuluttajansuojalle, mikä ei ole pelkästään meidän havaintomme.

Toimimme mielellämme yhteistyössä eri tahojen kanssa, jotta WinClubin toimintaan liittyvät väärinkäsitykset saadaan oikaistua.

Kunnioittavasti
WinClub"
 
Lukemisen eritysvaikeus

Lukutaito on katoamassa, todettiin sanomalehdessä. Osasyynä tähän lienee se, että painettua sanaa luetaan entistä vähemmän. Kirjaan paneudutaan ja syvennytään huomattavasti paremmin kuin internetistä löydettyihin teksteihin. Tiedän itsekin, miten eri tavalla luen tietokoneen kuvaruudulta. Kaipaan entistä useammin rauhallisia lukuhetkiä kirjan tai lehden parissa.
Lukiessani netistä harpon sivulta toiselle. Silmäni etsivät avainsanoja kuin googlen hakukone. Parhaimmillaan tai pahimmillaan pystyn lukemaan sata sivua minuutissa! Väitän ja melkein uskon itsekin todella lukeneeni vaikkapa Ilkka Pitkäsen 162 sivua sisältävän vastineen muutamassa minuutissa. Luettuani pystyn muka ottaamaan siihen kantaa!

Keskustelupalstoilla kirjoitteleminen on turhauttavaa. Siitä useimmiten puuttuu vuoropuhelu.

Vaikka mitä kirjoittaisin, vain muutama siihen syventyy. Itse en ole siinä suhteessa parempi? Jos joku kirjoittaa kokonaisen sivun, en jaksa sitä lukea. Minulla on silti vahva mielipide kirjoittajan käsityksistä. Kun puen sen sanoiksi, toiset jättävät sen lukematta ja heillä on vankka käsitys siitä, mitä minä ajattelen ja alkavat väittää vastaan. Usein vastaväitteessään he tuovat esille saman väitteen kuin mitä itse olin äsken esittänyt ja kiroavat minun tyhmyyttäni, kun ajattelen eri tavalla.Se on eräänlaista tuulimyllyjä vastaan taistelemista kuin vanhassa romaanissa Don Quijote.

Eräs ongelma netissä lukemisessa liittyy googleen. Niin hyvä kuin se onkin tiedon hakemisessa, se vie huomion muualle. Sen sijaan, että lukisin kokonaan ja syventyen keskustelukumppanini näkemyksen, poimin jonkin sanan ja lähden googleretkelle ja eksyn sinne. Koskaan en siten pääse lukemisessani muutamaa riviä pitemmälle.

Lukemisen erityisvaikeus liittyy siihenkin, että viestit tai artikkelit tuntuvat liian pitkiltä! Pitäisi pystyä sanomaan laajatkin kokonaisuudet muutamassa lauseessa. Se taas johtaisi pinnallisuuteen ja tarpeeseen selittää tarkemmin, mitä tarkoitan. Ei voi olla yhtä aikaa perusteellinen ja lyhytsanainen.

Hyvin harva on lukenut ajatuksella ylläolevan WinClubin tiedotteen. Toimittajat eivät ole siihen paneutuneet, eivät viranomaiset, ei satunnainen sosiaalisen median lukija eikä edes syyttäjänvirasto. Miten muuten he voivat kirjoittaa haasteeseensa: "Lehdistötiedotteessaan Klubi kertoo käyvänsä valuuttakauppaa."

Tiedotteen lukeminen silloin, kun se laitettiin jakeluun olisi säästänyt monelta pahalta. Olen monessakin yhteydessä todennut, että sen viimeinen lause sisältää yhteistyötarjouksen. Jos se olisi otettu vakavasti, moni asia olisi toisin.

Viranomaiset olisivat antaneet Klubin johdon esitellä toimintaansa.

Olisi kysytty Hannu Kailajärveltä, mikä se klubi oikein on. Hän olisi saanut esitellä signaalimittarin. Viranomaiset olisivat todenneet, että toimiihan se! Tai sitten todenneet, että eipä se toimi. Yhteistyössä tapahtuneen tutkinnan ajan olisi uusien jäsenten mukaan tulo ollut estettynä.
Siinä yhteydessä olisi voinut esittää myös kysymyksen, mitä tarkoittaa tarkalleen ottaen tuo ilmaisu "sijoittaa osan saamastaan myyntitulosta valuuttakauppaan". Sijoitetaanko vai tullaanko sijoittamaan?
Klubia olisi voitu tällaisen tutkinnan jälkeen vaatia lopettamaan toimintansa, jos siihen olisi ollut aihetta. Uusien jäsenten ryntäystä ei vuoden 2008 alussa olisi tapahtunut ja nämä arviolta 6000 uutta sijoittajaa olisivat säästyneet rahojensa menetykseltä. He eivät tietenkään olisi voineet mitään menettää, koska eivät olisi päässeet mukaan toimintaan. Jos Kailajärvi ja kumppanit olisi ollut tarpeen tuomita, tämä toimenpide olisi voitu tehdä ilman suurta dramatiikkaa ja syyttömyysolettaman loukkaamista.

Viranomaiset olisivat saattaneet päätyä myös toisenlaiseen tulokseen, jolloin toiminta olisi saanut jatkua. Uudet sijoittajat olisivat pääseet hyödyntämään klubin signaalijärjestelmää ja keväällä 2008 mahdollisesti valmistuvaa automatisoitua valuuttakaupan järjestelmää.

Tämä on tietenkin jälkiviisastelua ja utopiaa. Sellaista ei kerta kaikkiaan voi tapahtua!!! Olen kuitenkin varovaisen optimistinen ja uskon, että tästä voi ammentaa jotain oppia tulevaisuuden varalle.

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä ja asiallisesta blogista!

    Niin, miksei KRP haastatellut klubin päätekijöitä jo syksyllä 2007, kun tuli median informaatiota ja sisäministeriön Jouni Laihon tiedotteita. Olen saanut tietoa ja tällä hetkellä hallussani on dokumentti, jossa loppuvuodesta 2007 eri viranomaiset ovat pitäneet oman konklaavinsa klubin tuhoamisen suhteen. Mukana suuria nimiä. Silti meitä tavallisia ihmisiä on syyllistetty koko ajan, että meidän ”olisi pitänyt tietää” ja yritetään kaataa syytä meidän niskaamme.

    Voisi olettaa, että KRP on jopa tarkoituksellisesti odottanut, että varat klubissa kasvavat sen vuoksi, että valtio saa haltuunsa mahdollisimman paljon varoja. Syyttäjät ja tuomarit ovat kuitanneet asian, koska myös he ovat valtion palkkalistoilla ja näistäkin varoista maksetaan myös heidän palkkaansa.

    Toisaalta, asian tutkinta ja oikeudenkäyntipaikka olisi oikeasti ja lakien mukaan kuulunut olla Englannissa. Lakimiesten mukaan KIELTOKANNELAIN mukaan Englannissa olisi ensin pitänyt tutkia klubin toiminta ja jos se olisi osoittautunut rikolliseksi, sitten vasta toiminta olisi voitu jäädyttää. Onhan se kumma, että suuret pankkiirit, tiliosastojen johtajat, pankin securita-/turvallisuusosastot ovat nähneet KAIKEN KLUBIN JA SEN JÄSENTEN TILILIIKENTEEN n. KUUDEN VUODEN AJAN JA HE EIVÄT OLE HAVAINNEET SIINÄ MITÄÄN RIKOLLISTA?? KORKEA-ARVOINEN PANKIN HALLITUKSEN JÄSEN HAKI KLUBIN JÄSENYYTTÄ JA OLI KIINNOSTUNUT HANNUN TULEVASTA RAHAROBOTISTA. Markkinointia piti alkaa keväällä 2008 myös ulkomaisille muille suurille sijoittajille, joilta oli tullut paljon yhteydenottopyyntöjä Hannulle. Erittäin outoa on, että noita pankkien johtajia ja klubin tilien näkijöitä EI OLE MILLÄÄN TAVALLA KUULUSTELTU SUOMEN KRP:N ESITUTKINNASSA TAI OTETTU TODISTAJIKSI YHTÄÄN MIHINKÄÄN??

    Sitten tuo 400%:n tuottojen lupailu. MISSÄÄN KLUBIN SIVUSTOLLA TAI KLUBIN KIRJEENVAIHDOSSA EI LUPAILTU YHDEN YHTÄKÄÄN TUOTTOA EIKÄ NIITÄ EDES SAANUT LUVATA! Itse alan seuraavaksi tutkia, mistä lähti 400%:n tuottolupaukset. Nimittäin Hannu on joutunut niistäkin maksumieheksi!! Hän nimenomaan kielsi kaikkia esittämästä omia esitteitään ja näin oli klubin säännöissäkin selvästi sanottu! Kirosi monet kerrat klubilaisten tekemiä esitteitä, mitä keittiöön kuulin, ja sanoi ettei anna lupaa niiden esittämiseen! Näistä hän varmasti kirjallisesti laittoi viestiä ko. jäsenelle. Se, että onko juuri niitä viestejä KRP laittanut esitutkintaan, on mysteerio, eli tutkinnan paikka!
    Muutenkin saanut p…les toimintaa ja tärkeimpiä klubin toimijoita selvittää, jotka aiheuttivat operoinneillaan ja sijoitustoimintojen teoillaan koko liikevaihdon, eli kaksi syyttämättäjättämispäätöksen saanutta miestoimijaa – nyt kun tähän jamaan on ajettu! Tuntuu, että Oulun KRP ei ole ymmärtänyt sähköisestä Internetissä tapahtuvasta kaupankäynnistä yhtään mitään!!

    Tein 110-sivuisen muistion KRP:N johtajalle Robin Lardotille, poliisiylijohtajalle Mikko Paaterolle ynnä muille KRP:n tutkinnan tasosta, minkä muuten itsekin olen joutunut aivan alusta opiskeleen viimeisinä kahdeksana vuotena, kun tähän juttuun jouduin syytetyksi! Nyt sama lähtee oikeuskanslerille tai vaihtoehtoisesti eduskunnan oikeusasiamiehelle liitettynä syyttäjän ja tuomareiden mokat!

    VastaaPoista